公告:

關於60A無刷一問..

查看: 1708|回复: 4| [复制链接]

小人物、 元老 Fans 发消息
我的HPI短卡車...用60A電變   5.5T摩打....
1.請問可不可以用11.1V 的LIPO 電池??

2.如果想用200A電變,幾用多少T摩打?用多少V的LIPO電池??

謝謝..
matt_mao 论坛元老 发消息
估计呢位香港人。。。。。短卡应该用8T以上的摩打。好盈60A电变支持3S,注意摩打温度就可以用3CELL LIPO,其它60A电变就唔太清楚,只可以讲基本都会支持!如果用200A电变最好用10T以上摩打+3CELL LIPO
小人物、 元老 Fans 发消息

唔曬你先..
因為我係新手,,請問3CELL  同 3S係指D咩??

摩打既T數愈大係唔係愈勁?
skohan 论坛元老 发消息
看着好累

您的帖子长度不符合要求。 当前长度: 8 字节系统限制: 10 到 12000 字节
zhangdf118 论坛元老 发消息
看着累啊
马达T越大,扭矩越大,但是KV值会越低!~